Kertbarátok ünnepe

< >
Rendezvény
2023.03.31 - 17:00 - 2023.04.01 - 17:00

2023 tavaszán is lesz Kertbarátok ünnepe a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház és a MTM-Bakonyi Természettudományi Múzeuma közös szervezésében. Szeretettel várjuk vendégeinket Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költő, író, műfordító izgalmas előadására a méhek művészetéről március 31-én 17 órától.

A méhészet művészete - Weiner Sennyey Tibor előadása

Weiner Sennyey Tibor (Eger, 1981) költő, író, méhész, a DRÓT – https://adrot.hu/ – főszerkesztője. A Szegedi Tudományegyetemen végzett filológusként. Legutóbbi könyvei a Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve (2022, harmadik kiadás) és a Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai (2022) esszékötetek. Szentendrén él feleségével és kutyájával, ír és olvas, kertészkedik és méhészkedik, mellette pedig kerékpározik és sokat sétál. 'A méhészet művészete' címen ír esszésorozatot a Méhészet havilap számára több mint egy esztendeje. Előadásában elmeséli hogyan kezdett költőként méhészkedni, mit jelent az etikus-méhészkedés és hogy milyen kölcsönhatásban van méh és ember már a kezdetek óta? Az előadást vetítéssel és néhány „méhes-verssel” kíséri.

Április 1-én pedig egy családi napot szervezünk délelőtt 10 órától izgalmas programokkal, magületetéssel, mese előadással, kulcslyukkert készítéssel, kézműves programokkal.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Website by InnoTeq