Múzeumi foglalkozások

A múzeumban az alábbi foglalkozásokat tartjuk, előzetes bejelentkezés alapján:

Várostörténeti séta Zircen

A kiránduláson részt vevő diákokat a település legrégebbi történelmi emlékénél fogadjuk, ahol lehetőség van arra, hogy a buszból biztonságosan leszálljanak. Az egykori királyi kúria romjaitól indulva kényelmes tempóban járjuk be a várost. A rövid séta érinti Zirc városának jellegzetes épületeit és történelmi eseményeit – királyi kúria, Bagolyvár, az apátság mellett elhaladva a középkori oszlopfő, végül a Dubniczay-ház. 

Séta ideje a foglalkozással együtt: kb. 90 perc. Ára: 1200/fő.

Max. létszám: 30 fő.

 

Kézműves foglalkozások

Gyertya-, bőrtárgy-készítés, kötélverés, nemezelés, szövés, agyagozás, mézeskalácssütés

A kézműves foglalkozásokon végzett feladatok a résztvevők életkorától és előzetes ismereteitől függően változnak.

A gyertyakészítés során műlépből sodort, díszített, valamint olvasztott viaszból mártott gyertyák készülnek. A bőrműves foglalkozáson színes bőrszálakból fonunk karkötőt. Kézi erővel meghajtott kötélvetővel zsinórt sodrunk a kötélverés alkalmával, az elkészült zsinórból pedig használati- és dísztárgyakat készítünk. Nemezelni labdát, karkötőt, képet szoktunk. A szövőfoglalkozáson szádfával és körmöcskével készítünk szalagokat, figurákat. Mézeskalácsainkat míves ütőfával formázzuk. Az agyagos foglalkozást elsősorban akkor ajánljuk, ha hosszabb időt töltenek kézműveskedéssel.

Végeredményként mindenki saját készítésű tárgyakkal távozik.

Időtartam: életkortól függően 45-60 perc. Max. létszám egy foglalkozáson: 10 fő. Ár: 1500 Ft/fő, mely tartalmazza az oktatást, az alapanyagokat és az eszközök használatát. Óvodai, általános- és középiskolai, valamint felnőtt csoportoknak javasolt.

További információ a Múzeum elérhetőségein (regulyantal [dot] muzeumatgmail [dot] com, 36/88-415422; 36/30-2376493; www.facebook.com/regulymuzeum), jelentkezés e-mailben. 

< >

Website by InnoTeq