Első Hírlevél

Idén elindítjuk a Múzeum hírlevelét. Úgy döntöttünk, hogy amíg beindul a rendszer, azaz akit érdekel, feliratkozik az oldalunkon (regulymuzeum.hu), addig az első hírleveleket nyilvánossá is tesszük, hogy egyáltalán lehessen tudni róluk. Íme tehát ELSŐ HÍRLEVELÜNK!

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház 1. hírlevele

Kedves Olvasónk!

Mozgalmas, újításokkal, felújításokkal és hagyományteremtő kezdeményezésekkel teli évet hagytunk magunk után, és némi pihenő után új lendülettel vetjük bele magunkat a 2017. évbe. Sok tervünk van erre az évre: további felújítások, gyűjteményrendező háttérmunka és természetesen több kiállítás és program. Szeretnénk méltóan megemlékezni az önálló Finnország 100. születésnapjáról, így két kiállítást is rendezünk ehhez kapcsolódóan. A reformáció 500. évfordulója alkalmából a protestantizmus bakonyi történetével foglalkozunk, Múzeumok Éjszakájára pedig méhészeti és a méhekkel kapcsolatos problémákat bemutató kiállításra készülünk. Folytatódik családi nap sorozatunk, amelyen havonta egy szombaton, általában a közeli jeles napokhoz kapcsolódó témában kulturális és kézműves programokat kínálunk. Ismét indulnak kézműves-tanfolyamaink, és szinte biztos, hogy az idei évet is mézeskalács-kiállítással zárjuk. Reméljük, mindenki talál magának érdekes programot nálunk – de ha mégsem, akkor is szeretettel várjuk ötleteit, hogy mivel bővítsük kínálatunkat.

Az idei évtől sokkal nagyobb gondot szeretnénk fordítani eseményeink, tevékenységünk reklámozására. Első hírlevelünkkel is a kapcsolatteremtés és -tartás új módját szeretnénk bevezetni a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházat kedvelő, tevékenysége iránt érdeklődő közönséggel. Ezentúl havonta rendszeresen, váratlan hirdetni való esetén pedig alkalmanként tájékoztatjuk Önöket, Benneteket a várható eseményekről, a nálunk zajló munkáról és persze távolabbi terveinkről. Reméljük, hogy így gyorsabban és pontosabban jutnak el híreink lehetőleg minél több emberhez. Amennyiben a jövőben szeretné kapni hírleveleinket, kérjük regisztráljon egy mozdulattal honlapunkon (regulymuzeum.hu), az alsó sávban elhelyezett mezőben. Mint látja, látod levelünkből, elektronikus levelezési címünk is új: regulymuzeumatregulymuzeum [dot] hu (). Honlapunkon és facebook oldalunkon (facebook.com/regulymuzeum/) további információkat is talál, találsz a Múzeum tevékenységéről.

A legfontosabb cél természetesen az, hogy a Múzeum rendezvényein élőben is találkozhassunk!

2017 tavaszán az alábbi programok lesznek:

·         Január 27-én, pénteken 17 órakor időszaki kiállítás nyílik Martta Wendelin finn grafikusművész Kalevala-illusztrációiból. A megnyitón Bába Laura, az ELTE Finnugor Tanszékének munkatársa tart előadást a Kalevaláról.

·         Február közepén ismét indul kosárfonó tanfolyam Bittmann-né Heinrich Judit vezetésével, és újrakezdődik a szövő- és a fazekas tanfolyam is B. Dobos Terézzel, illetve Csóti Gabriellával.

·         Február 25-én Kalevala-napot tartunk: családi napunk finn témákat ölel fel.

·         Március elején fotókiállítás nyílik a Reformáció500 program keretében, amihez előadássorozattal is készülünk

·         Március 11-én indul a hagyományos Reguly túra az Ösvénytaposó Baráti Társaság szervezésében

·         Áprilisban a reformáció bakonyi vonatkozásairól nyílik kiállításunk

·         Húsvétra készülve április 8-án tartunk családi napot melynek kézműves része tojásfestés lesz.

Szeretettel várunk mindenkit programjainkra, kiállításainkra!

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház munkatársai nevében Ruttkay-Miklián Eszter múzeumigazgató

Website by InnoTeq