2019.09.28-án Helyi Értékőrző Nap -Szent Mihály-napi családi nap

< >
Rendezvény
2019.09.28 - 00:00 - 23:30

Szeptember 28-án rendezzük meg idei első őszi családi napunkat. 2019-ban rendezvényünket Helyi Értékőrző Nap címmel hirdetjük meg, és ezzel az alkalommal szeretnénk útjára indítani új, havi rendszerességű programsorozatunkat. Ezeken az eseményeken különböző helytörténeti témák bemutatását célozzuk meg, főként előadások formájában. A többi legyen meglepetés…
Szeptember végi családi napunkon meghívott előadónk dr. Koppány András régész, műemlékes szakértő, kutató lesz, akinek nevéhez számos magyarországi műemléképület kutatás kapcsolódik, például a zirci Dubniczay-házé is. Aki szívesen megtudna többet a múzeum épületének falkutatási eredményeiről, a „Reguly-ház” történetéről, az ne hagyja ki ezt az alkalmat!

Családi napunkon nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások. A hagyományosan Szent Mihály napjához kapcsolódó rendezvényünkön idén is nagy hangsúlyt fektetünk az ősszel újra induló kézműves alkalmakra: vendégeink ízelítőt kapnak a különféle szakköreinkből, de újdonságokkal várjuk azokat is, akik az egyszeri alkalmak felől érdeklődnek. Egyúttal aki szeretne jelentkezni valamelyik tanfolyamunkra, az ezen a napon megteheti.
Szeretettel várjuk a visszatérő vendégeinket is, akik valami újat tanulnának, vagy éppen felelevenítenék, pontosítanák korábbi szakköreinken megszerzett tudásukat.
Lehetőség lesz megismerni az alkotóház új konstrukcióit is.
A részletes program:
15.00 - 19.00 * Kézművesség
* Olyan mesterségekkel lehet megismerkedni, melyek mély megismerésére tanfolyamokat is szervezünk : Kosárfonás - Id. Hegedűs Árpád * Hagyományos ételkészítés - Törökné Ringl Krisztina *szövés - B. Dobos Teréz *
16.00 * Janus Eszter mesterségekről készült fotóiból nyíló tárlat megnyitója
16.30 * Koppány András "A Dubniczay-Reguly ház története."

Várunk tehát mindenkit 2019. szeptember 28-án 15 órakor kezdődő rendezvényünkre!
Rendezvényünk múzeumi belépővel látogatható! Felnőtt belépőjegy: 500 Ft, Diák / Nyugdíjas: 250 Ft

 

Website by InnoTeq