Múzeumok Éjszakája 2017

< >
Rendezvény
2017.06.24 - 18:00 - 2017.06.25 - 23:30

 

2017-ben a Múzeumok Éjszakája épp június 24-re, Szent Iván napjára esik. A zirci kulturális intézmények idén is gazdag programválasztékkal várják a Zircre látogatókat. 


 Nálunk, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban a rendezvény teljes ideje alatt mesterségbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket. 

 18 órakor kerül sor a felújított kovács- és faműves műhelyek átadására. A megnyitón beszédet mond: Recska Endre faipari mérnök. Műhelyeinket a Kubinyi Ágoston Program keretében újíttatta fel Zirc Városi Önkormányzat, hogy javítsa a működő műhelyek infrasturktúráját, és állandó kiállítást alakíthassunk ki bennük a bakonyi mesterségekről „Műhelytitkok” címmel.

 Ezt követően 19 órakor megnyitjuk a "Vándorméhész – vándorkiállítás a méhekről" c. időszaki kiállítást, amelynek társrendezője a TTM Bakonyi Természettudományi Múzeum. A közös kiállítás Illés Ferenc méhészeti gyűjteményének segítségével mutatja be a méhek életével kapcsolatos alapvető ismereteket, a méhészet legfontosabb munkafolyamatait, tárgyait, és kitér a méhekre leselkedő veszélyekre is. 

 Az ez évi pecsétgyűjtő játékhoz rajtuk kívül csatlakozik az OSZK Ciszterci Műemlékkönyvtára, ahol a közös téma apropóján régi méhészeti szakirodalommal ismerkedhetünk, az Agrárműszaki Gyűjtemény, a Békefi Antal Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. és a Ciszterci Apátság Látogatóközpontja is. Ki más muzsikálhatna a főtéri koncerten a sorsolás előtt, mint a MÉZ Zenekar? Az intézmények saját programjai a falakon belül zajlanak, ahová a belépés idén is ingyenes.

Egyre bővülő részleteket a muzej.hu oldalon és az intézmények honlapjain találnak.

Szeretettel várunk mindenkit 2017-ben is a Múzeumok Éjszakájára!

Csatolmány: 

Website by InnoTeq