Múzeumok Éjszakája 2021. június 26.

< >
2021.06.26 - 18:00 - 2021.06.27 - 22:30

Idén ismét lesz Múzeumok Éjszakája! Szeretettel várunk mindenkit június 26-án este két részből álló programunkra:

 

Hetet egy csapásra! este 6 és 9 között

A történelemkönyvekből tudjuk, hogy több évszázaddal ezelőtt még hosszú út vezetett addig, míg valaki egy kézműves szakma mesterévé vált: először inasnak szegődött, majd vándorútra kelt, hogy több (akár külföldi) műhelyben tökéletesítse ismereteit. A Múzeumok Éjszakáján hét próbából álló vándorlásra hívunk minden „inast”, hogy kézművességbeli tudását gyarapítsa, és mesterré avathassuk. Június 26-án este 6 és 9 óra között kézműves foglalkozásokat tartunk minden érdeklődő számára, aki azonban „komolyan veszi magát”, az Vándorkönyvet válthat a kapuban, és a hét próba teljesítése után este 9-kor ünnepélyes avatás során kaphat mesterfokozatot, kitöltött füzetével pedig tombolasorsoláson vehet részt. A feladatok teljesítése kb. másfél órát vesz igénybe. A hét próba a következő: a Vándorkönyv öt mesterségre szabott feladatainak megoldása, egy igazi kézművesremek elkészítése és legalább egy ügyességi feladat teljesítése.

A Vándorkönyv (ami kitöltve egyben tombolajegy is) ára jelképes, 200 Ft.

A kézműves-foglalkozásokon ettől függetlenül – a műhelyek befogadóképessége mértékében – részt vehet bárki, az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával. A foglalkozások díjmentesek.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő este fél 10-től

A 2018-ban készült animációs filmnél keresve sem találtunk volna jobbat a múzeum udvarán rendezett kertmozihoz: művészet, műtárgyak, kaland, izgalom, lélek... A film megtekintése ingyenes, 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Mindenkit szeretettel várunk a  programokra!

Website by InnoTeq